ÎNAPOI SPRE BLOG

inchirieri autorulote de lux
  1. ro
  2. en
  3. de
  4. it
  5. es
20 mai 2021

Parcul National Muntii Macin

Parcul National Muntii Macinului este pozitionat in sud-estul Romaniei (in nord-vestul Dobrogei, intre Valea Dunarii, Valea Luncavitei si inseuarea Cerna-Horia, pe teritoriul judetului Tulcea) si reprezinta singura zona din Europa, in care pot fi intalnite impreuna ecosistemele caracteristice stepei pontico-balcanice, padurile submediteraneene si balcanice. 

In Parcul National Muntii Macinului, gasiti 6 trasee turistice: Traseul Tutuiatu, Traseul Greci - Dealul cu drum - Nifon, Traseul Varful Crapcea, Traseul Culmea Pricopanului, Traseul Cozluk- Valea Plopilor si Traseul Valea Vinului - Cerna.

Potențialul turistic natural este reprezentată prin următoarele obiective:

  • Vârful Țuțuiatu (467 m);
  • Vârful Capusa (433 m) și zona invecinată;
  • Vârful Moroianu (434 m);
  • Vârful Priopcea (410 m);
  • Vârful Sulucu mare (370 m) și Culmea Pricopanului ;
  • Punctul fosilifer Dealul Bujoarele rezervație naturală geologică ;
  • Pădurea Valea Fagilor (rezervație naturală botanică) ;
  • Lacul Sărat ;
  • Broasca țestoasă dobrogeană (monument al naturii);

Accesul către toate obiectivele din parc este facil, putând fi făcute cu autoturisme, rulote,autorulote. Posibilitățile de cazare sunt insuficiente și nu dispun de toate facilitățile necesare. Activitățile turistului se axeaza pe camparea în zonele pitorești din parc (Culmea Pricopanului, Creasta principală, rezervatia Valea fagilor, valea Luncavița în zona "La Scapeti")

Cetatea Arrubium

Cetatea Arrubium este atestata in anul 100 e.n. si se afla pe lista monumentelor istorice din zona. Ruinele se situeaza exact pe teritoriul orasului, in partea de nord-vest. In urma investigatiilor arheologice s-au descoperit aici inscriptii, monezi de aur si argint, tigle si stalpi militari.

Cetatea Dinogetia Garvan

Ruinele cetatii sunt situate pe insula Bisericuta pe drumul Tulcea – Macin – Isaccea. Cercetarile arheologice in zona au inceput in anul 1939 stabilindu-se ca cetatea a fost construita undeva intre anii 284 si 305 in timpul lui Diocletian cu scop militar strategic si a fost abandonata 300 de ani mai tarziu. Astazi raman din cetate zidul de incinta, temelia, 14 turnuri, strada principala si ruine ale cladirilor din incinta.

Restul tine de tine !

Gradina de basm

 

inchiriere autorulote de basm facebook
inchiriere autorulote de basm youtube
inchirieri autorulote de basm instagram

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri WebWave