ÎNAPOI SPRE BLOG

  1. ro
  2. en
  3. de
  4. it
  5. es
10 January 2022

CIRCUIT TERME UNGARIA

Hajduszoboszlo

Cea mai cunoscuta statiune din Ungaria si cel mai mare complex ce ofera centre Spa, piscine in aer liber, Aquapark si Aqua-Palace (bai acoperite, tratamente balneo-climaterice), piscine si stranduri. Este cunoscuta nu numai pentru complexul de bai termale si centre de tratament, ci si pentru alte atractii turistice, culturale si culinare.

Obiective turistice in zona Muzeul Bocksai Istvan, Galeria Hajduszoboszlo, Biserica Reformata si Biserica Catolica Sf. Ludovic, multe cafenele, baruri, restaurante si cluburi. Parcul din zona este ceva deosebit, iar daca vrei sa te bucuri de natura, o gradina zoologica este aproape .

Miskolctapolca

Baile din pestera din Miskolctapolca au castigat premiul Baile anului . Situata intr-o pestera naturala, pestera este unica pe plan european, fiind singura ale carei ape ating in mod natural temperatura de aproximativ 30 de grade.

Miskolctapolca reprezinta mai mult decat una dintre cele mai populare destinatii din Ungaria privind turismul dedicat sanatatii si relaxarii. Situata intr-un peisaj montan spectaculos, statiunea ofera si posibilitatea de a te distra la schi pe timpul iernii, dar si de a vizita nenumarate obiective turistice si de a participa la evenimente culturale inedite. Ajuns aici, nu trebuie sa ratezi gradina zoologica, ruinele Bisericii de la Szentlélek, Festivalul de la Castelul Diósgyőr, Festivalul Jeleului, Festivalul Operei din Miskolc sau Festivalul de Film CineFest.

Vara poti face drumetii pe munte sau excursii in jurul localitatii, atunci cand nu te bucuri de Cave Bath.

Budapesta

 

Exista mai multe hoteluri cu centru Spa si cunoscutele bai termale din oras (Széchenyi Baths, Rudas Baths sau Gellért Baths), Budapesta este una dintre acele capitale europene ce merita vizitate in orice anotimp, pentru ca este cu adevarat uimitoare. Aquaworld este o sursa de relaxare si divertisment acvatic alternativ la baile termale pentru ca acesta este unul dintre cele mai mari parcuri tematice acvatice din Europa de care te poti bucura alaturi de familie si de prieteni.

Mai multe poduri cum ar fi Podul Libertatii, Podul Margareta, Podul cu Lanturi sunt declarate monumente UNESCO. Mai pot fi vizitate Cladirea Parlamentului, Statuia Libertatii si Citadela, Castelul Buda, bisericile in stil baroc, baile turcesti, piata Roosevelt, Palatul Regal, Insula Margareta, Muzeele de Istorie si de Arta.

 

Szeged

Al treilea cel mai mare oras al Ungariei, Szeged este cunoscut turistilor pentru  bai termale, centre Spa, piscine si activitati nautice.

Obiective importante Gradina Botanica sau cea Zoologica, Muzeul Mora Ferenc, Muzeul Salamului si al Paprikai, Centrul Regional de Arta, Biserica Votiva 

 

Gyula

 

Gyula este un oras balnear vechi. In afara de  oferta bogata si variata de bai termale, centre Spa si centre de relaxare, Gyula ofera si nenumarate peisaje naturale.

Un mare avantaj este ca se afla la granita cu Aradul. Atractii turistice interesante din zona Castelele Gyula, Gyulavari, Almasy sau Breda, Gradina Melcilor, Biserica Sf. Iosif, casa memoriala a lui Bela Bartok expozitia  istoriei carnatilor din Gyula,demonstratii cu soimi, plimbari cu airwheels, degustari de vinuri si mancaruri locale, Targul de Carnati si Sunca de la Gyula, Festivalul International al Palincii, Festivalul Gastronomic al Bazinului Carpatic “Regele Gulasului” .

 

Gradina de basm

 

inchiriere autorulote de basm facebook
inchiriere autorulote de basm youtube
inchirieri autorulote de basm instagram

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri WebWave